Københavns Kommunes logo

Skab overblik

Kom i gang med informationssøgning

Informationssøgning trin for trin

1. Få overblik:

Søg bredt på dit emne - eksempelvis Google, Wikipedia eller Lex (tidl. Den store Danske Encyklopædi). Vær opmærksom på, hvad der er gode søgeord (ordet “historie” er f.eks. et dårligt søgeord. “Øllets historie i England” er mere præcist og afgrænset).

2. Vælg strategi:

 • Hvor finder jeg bedst mit emne beskrevet? 
  Er det i bøger, tidsskrifter, aviser, databaser, forskningsinstitutters hjemmesider, rapporter mm.
  Dit emne afgør, hvor du bedst finder opdateret information. Er emnet nyt, eller er der tale om et naturvidenskabeligt emne, er det måske kun beskrevet i artikler eller på universiteter eller forskningsinstitutters hjemmesider.
 • Hvilke søgeord skal jeg bruge?
  Den brede indledende søgning på dit emne gav dig flere søgeord at arbejde med. Tænk også i synonymer, og på hvad ordene hedder på engelsk.
 • Hvilket sprog dækker bedst mit emne?
  Skal du skrive opgaven på engelsk eller findes den bedste information om emnet på engelsk kan du i biblioteksbaserne afgrænse din søgning på sprog.
   
 • Kan jeg nå at få materialet til min opgave inden for tidsfristen?
  I biblioteksbasen kan du se, om materialet er hjemme. Er der reserveringer på det kan du se, hvor mange der står foran dig i køen.

3. Søg:

Brug dine søgeord. Find links. Brug søgemaskiner, biblioteksbaser og artikelbaser, fx Skrivopgaves "Gode links når du skriver opgave".
Klik dig videre til linkguiden  "Gode links når du skriver opgave" på Skrivopgave.

4. Vælg dine kilder og vurdér dem kritisk.