Litteraturlisteautomaten

Lav en god litteraturliste med Litteraturlisteautomaten

Om Litteraturlisteautomaten

Litteraturlisteautomaten er bibliotekernes hjælp til din litteraturliste. Den er gratis at bruge og er udarbejdet med støtte fra Danskernes Digitale Bibliotek.

Med Litteraturlisteautomaten kan du fra din computer eller tablet nemt og enkelt lave en konsistent og korrekt formateret litteraturliste. Du behøver ikke vide noget om, hvordan de forskellige typer af kilder skal opstilles på forhånd. Du vælger blot en kildetype fra venstremenuen og udfylder de tilknyttede felter. Automaten klarer resten og sorterer litteraturlisten alfabetisk, når du kopierer den over i din opgave. Litteraturlisteautomaten sikrer, at dine kilder står korrekt, og at du får alle nødvendige oplysninger med.

Bag Litteraturlisteautomaten står redaktionen for skrivopgave.dk. Litteraturlisteautomaten.dk er særligt målrettet unge i de ældste klasser i folkeskolen og de studieforberedende ungdomsuddannelser, men kan bruges af alle, som har behov for at oprette en litteraturliste.

Hvilken standard følger Litteraturlisteautomaten?

Litteraturlisteautomaten følger standarden APA 7, som bl.a. beskriver hvordan de enkelte kilder skal formateres, og hvilke oplysninger der som minimum skal med. APA 7 er i øjeblikket (2020) seneste udgave af APA-standarden og en af de mest benyttede akademiske referencestandarder. Den officielle udgave af APA 7 er engelsksproget, og der findes ingen officiel oversættelse til dansk. Litteraturlisteautomaten tilbyder en konsistent dansk oversættelse.

På skrivopgave.dk har du mulighed for at læse hvilke tillempninger, der er lavet på litteraturlisteautomaten.dk, og hvilke afvigelser og fravalg der er fra den engelske version af APA 7

Hvor gemmes min litteraturliste?

Litteraturlisten gemmes i din browsers hukommelse også kaldet “local storage” og vil først forsvinde, hvis du selv rydder hukommelsen.

Du kan derfor arbejde på Litteraturlisteautomaten, lukke din browser og komme tilbage på et senere tidspunkt. Da litteraturlisten gemmes i den specifikke browser og computer, du arbejder fra, skal du være opmærksom på, at den ikke vil være tilgængelig, hvis du arbejder fra en anden computer.

Du kan dog altid vælge at gemme en litteraturliste lokalt (vælg “kopier liste”) og indsætte listen (ctrl+v) i et passende dokument, som kan deles frit.

Hvis du ønsker at slette en litteraturliste fra Litteraturlisteautomaten, vælger du skraldespands-ikonet i toppen af litteraturlisten. Vi anbefaler altid, at du kopierer litteraturlisten over i dit slutdokument efter endt arbejde på litteraturlisteautomaten.dk.

Bemærk at hvis du bruger en browser i privatlivs- eller inkognitotilstand, vil litteraturlisten forsvinde, når du lukker browservinduet.

Hvad kræves af din browser for at kunne bruge Litteraturlisteautomaten?

Litteraturlisteautomaten er tilpasset alle nyere browsere, som understøtter HTML5. HTML5 har eksisteret siden 2014, og gør det bl.a. muligt for hjemmesider at gemme data lokalt i brugerens browser. Når du opretter en litteraturliste, gemmes den i den browser, du bruger i forbindelse med oprettelsen.

Driftsinformation og fejloversigt

På skrivopgave.dk kan du se aktuel driftsinformation og fejloversigt for Litteraturlisteautomaten.

Gå til driftsinformation på skrivopgave.dk